Dietetyk


Dietetyk:

mgr Nicola Szeja

 

Racjonalne żywienie, obok aktywności fizycznej, stanowi jeden z najistotniejszych czynników wpływających na zachowanie zdrowia.

W Szpitalu Miejskim w Zabrzu posiłki dla pacjentów hospitalizowanych przygotowywane i dostarczane są przez firmę cateringową, natomiast nadzór nad ich jakością sprawuje Dietetyk Szpitala.

W trosce o prawidłowe żywienie pacjentów jadłospis szpitalny zawiera 4 urozmaicone posiłki bogate w pełnoziarniste produkty zbożowe, źródła pełnowartościowego białka oraz świeże warzywa i owoce. Ponadto dla pacjentek Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka wprowadzono Karty Menu, dzięki którym  każdego dnia mogą wybierać spośród dwóch zestawów posiłków, zapewniających różnorodność składników odżywczych.

Na terenie Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka prowadzony jest także autorski program „Jedz na zdrowie nie za dwoje”, skupiający się na nauczaniu prawidłowych nawyków żywieniowych w ciąży. Pacjentki hospitalizowane w Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka mają możliwość skorzystania z bezpłatnej konsultacji dietetycznej.

 

Kontakt z dietetykiem

 Sekcja Żywienia: 32 277 61 00 wew 47

 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Szpital Miejski w Zabrzu
ul. Zamkowa 4, 41-803 Zabrze
Sekretariat: 32 277 61 00 wew. 102, fax.: 32 271 73 11